Het doel van het methode van onderzoek hoofdstuk

In het methode van onderzoek hoofdstuk beschrijf je wat je precies hebt gedaan tijdens het onderzoek. Het doel van dit hoofdstuk is om een handleiding of recept te maken voor andere onderzoekers, zodat ze jouw onderzoek kunnen repliceren (nadoen). Dat is namelijk een belangrijke voorwaarde voor gedegen onderzoek doen. Anderen moeten kunnen nadoen wat jij hebt gedaan. Hiermee kan de kwaliteit van het onderzoek worden gecontroleerd.

Indeling aan de hand van deelvragen

Het methode hoofdstuk kun je gemakkelijk indelen aan de hand van de deelvragen. Vooral als je per deelvraag één type onderzoek hebt gebruikt. Dit is sowieso een aanbeveling, om het allemaal overzichtelijk te houden.

Per deelvraag behandel je de volgende onderwerpen:

1. Onderzoeksmethode
2. Populatie
3. Data-verzameling
4. Data-analyse

Kwaliteit van het onderzoek

Tot slot bespreek je over je gehele onderzoek (dus alle deelvragen samen) de kwaliteit van het onderzoek. Dit doe je door te vertellen hoe je de betrouwbaarheid en validiteit zo hoog mogelijk hebt proberen te maken.


Een e-boek speciaal voor jou!

Ontvang gratis het e-boek: “Schrijf gemakkelijk en snel de scriptie naast je baan of gezin”. –> Klik hier om te downloaden <–

Gratis Masterclass: Hulp bij je hoofdvraag

De online Masterclass neemt je stap voor stap mee naar de perfecte hoofdvraag.
Ben je aan het worstelen met het maken van je hoofdvraag? Of twijfel je of je hoofdvraag goed is opgesteld? Of wil je je graag goed voorbereiden op het maken van de hoofdvraag?
Dan is deze masterclass voor jou!
Vrijdag 21 juni om 10.00 uur
–> Klik hier voor meer info <–
Eenvoudig het METHODE hoofdstuk INDELEN | Wat MOET er in staan?
Scriptiebegeleiding
Average rating:  
 0 reviews
Eenvoudig het METHODE hoofdstuk INDELEN | Wat MOET er in staan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *