Een veelgestelde vraag van mensen die met hun scriptie bezig zijn is hoe je eenvoudig enquêtes kunt analyseren. Welke cijfers zijn precies van belang, en hoe voorkom je dat je afdwaalt?

Beschrijvende statistieken

Bij het analyseren van je enquêtes kun je beschrijvende statistieken gebruiken als het gemiddelde en de standaard deviatie. Om verbanden tussen variabelen weer te geven kun je gebruik maken van statische testen zoals Students T-test.

Houd de hypothese erbij

Om de enquêtes te beschrijven in je resultaten hoofdstuk is het allerbelangrijkste om de deelvraag (of hypothese) erbij te houden. De enige functie van de data uit je enquête is de deelvraag beantwoorden. Door de deelvraag er goed bij te houden dwaal je niet af en raak je niet verloren in alle cijfers. Begin heel rechtdoorzee de vraag te beantwoorden ondersteund door de data. Daarna kun je eventueel nog extra data toevoegen als je meer nuances ziet of wil aanbrengen.

Ondersteunende tabellen en grafieken zet je vaak in de bijlagen van je scriptie.


Gratis Masterclass: Naast je baan of gezin een scriptie schrijven

Als je naast je baan of gezin een opleiding volgt moet je je tijd verdelen over baan, gezin, familie, hobbies, etc.. Dat is niet altijd even gemakkelijk…

Doe nu mee aan de online masterclass en ontvang tips om gemakkelijk je scriptie naast je baan of gezin te schrijven.

Donderdag 8 december van 20:00 uur tot 21:00 uur

–> Klik hier voor meer info <--
Eenvoudig enquêtes analyseren
Scriptiebegeleiding
Average rating:  
 0 reviews
Eenvoudig enquêtes analyseren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *