In deze video kom je precies te weten hoe je literatuurdeelvragen kan beantwoorden. Als je deze informatie van tevoren goed in je opneemt, zal dit onderdeel een stuk makkelijker voor je zijn.

Geef antwoord op de deelvraag

Allereerst is het belangrijk dat je daadwerkelijk antwoord geeft op de deelvraag. Dit doe je in het hoofdstuk genaamd: theoretisch kader, literatuuronderzoek of literatuuroverzicht. Door de literatuurdeelvraag goed te lezen, zie je waar je antwoord op gaat geven. Als er in de vraag staat “welke factoren” dan moeten er in je antwoord factoren naar voren komen. Als je vraagt naar interventies dan komen er interventies in je antwoord te staan. Het bespreken van deze onderwerpen kun je het beste doen met behulp van subkopjes.

Gebruik meerdere bronnen per onderwerp

Verder is het van belang dat je per onderwerp de visie van een aantal onderzoekers geeft. Een bron is niet voldoende om informatie te onderbouwen. Dus gebruik meerdere bronnen per onderwerp. En bespreek ook de bronnen die eventueel andere onderzoeken tegenspreken.

Bespreek de onderzoeksmethoden

Tot slot bespreek je van de onderzoeken de onderzoeksmethoden die zijn gehanteerd. Dit zorgt ervoor dat onderzoeken te vergelijken zijn en hiermee geef je de kwaliteit van de onderzoeken weer.


Een e-boek speciaal voor jou!

Ontvang gratis het e-boek:
“Schrijf gemakkelijk en snel de scriptie naast je baan of gezin”.

–> Klik hier om te downloaden <--
LITERATUUR deelvragen BEANTWOORDEN | Hoe aanpakken?
Scriptiebegeleiding
Average rating:  
 0 reviews
LITERATUUR deelvragen BEANTWOORDEN | Hoe aanpakken?