Wat is de nummer 1 reden dat een scriptie wordt afgekeurd? En hoe kun je dit voorkomen?

De nummer 1 reden

De scriptie wordt meestal niet afgekeurd vanwege het uitgevoerde onderzoek. Het onderzoek is meestal voldoende. Het verslag van je onderzoek is echter meestal onvoldoende. De rode draad mist, en het verslag is onleesbaar. Dat is de voornaamste reden dat een scriptie is afgekeurd.

Geef een duidelijk antwoord op de hoofd- en deelvragen

De rode draad van een scriptie is opgehangen aan de hoofdvraag en de deelvragen. Als je in je verslag niet expliciet antwoord geeft op deze vragen, dan wordt je scriptie al snel afgekeurd. Zorg er dus voor dat je echt antwoord geeft op deze vragen, en dat de vragen in ieder hoofdstuk op de juiste manier terugkomen.

Zorg voor structuur

In de inleiding introduceer je de onderzoeksvragen. In het literatuur hoofdstuk geef je antwoord op de literatuur deelvragen of licht je de belangrijkste begrippen toe. In het methode hoofdstuk bespreek je per deelvraag hoe je deze gaat onderzoeken. In het resultaten hoofdstuk geef je antwoord op de deelvraag. Dus per deelvraag presenteer je de data van de interviews of enquêtes. In het conclusie hoofdstuk geef je antwoord op de hoofdvraag. Als je deze structuur heel duidelijk aanhoudt in je verslag, dan voorkom je dat de scriptie wordt afgekeurd. Veel succes!


Een e-boek speciaal voor jou!

Ontvang gratis het e-boek: “Schrijf gemakkelijk en snel de scriptie naast je baan of gezin”. –> Klik hier om te downloaden <–

Gratis Masterclass: Hulp bij je hoofdvraag

De online Masterclass neemt je stap voor stap mee naar de perfecte hoofdvraag.
Ben je aan het worstelen met het maken van je hoofdvraag? Of twijfel je of je hoofdvraag goed is opgesteld? Of wil je je graag goed voorbereiden op het maken van de hoofdvraag?
Dan is deze masterclass voor jou!
Vrijdag 21 juni om 10.00 uur
–> Klik hier voor meer info <–
VOORKOM een AFGEKEURDE scriptie | WAT kun je DOEN?
Scriptiebegeleiding
Average rating:  
 0 reviews
VOORKOM een AFGEKEURDE scriptie | WAT kun je DOEN?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *