In deze video voeren scriptiebegeleiders Suus (van Gelukkig Afstuderen) en Mariken (van Frisse Colleges) een gesprek over wat je kunt doen als je scriptie is afgekeurd. Hoe kun je jezelf weer herpakken en er weer voor gaan? We vertellen over verschillende stappen die je kunt nemen na slecht nieuws of een afgekeurde scriptie.

Allereerst mag je echt even gaan zitten met het gevoel dat het slechte nieuws je geeft. Om het gevoel te doorvoelen kun je het ook helen en oplossen. Dan zit het je later niet weer in de weg.

Daarna maak je een overzicht van de feedback. Wat zijn grote onderdelen die aangepast moeten worden? Wat zijn belangrijke zaken? Welke onderdelen zijn klein? Wat is eigenlijk een detail? Met dit overzicht kun je de feedback simpel en stapsgewijs verwerken.

Ten derde kan het ook helpen om vooraf al een stappenplan te hebben bedacht, over wat te doen als je scriptie wordt afgekeurd. Ga hier niet teveel aan hangen, maar een concreet stappenplan kan je rust geven. En ervoor zorgen dat je na het slechte nieuws sneller weer aan de slag kan.

En tot slot: Alles komt goed <3
Misschien voel je je nu niet goed. Dat mag. Neem je rust. 
Heb vertrouwen dat het allemaal goed komt. Betere tijden komen eraan.
Iedereen kan het, dus jij ook!


Gratis Masterclass: Hulp bij je hoofdvraag

De online Masterclass neemt je stap voor stap mee naar de perfecte hoofdvraag.

Ben je aan het worstelen met het maken van je hoofdvraag? Of twijfel je of je hoofdvraag goed is opgesteld? Of wil je je graag goed voorbereiden op het maken van de hoofdvraag?

Dan is deze masterclass voor jou!

Donderdag 2 februari van 19:30 uur tot 21:00 uur

–> Klik hier voor meer info <--
Scriptie AFGEKEURD | Wat NU? | Hoe kun je jezelf HERPAKKEN? | Scriptiebegeleiders Suus & Mariken
Scriptie AFGEKEURD | Wat NU? | Hoe kun je jezelf HERPAKKEN? | Scriptiebegeleiders Suus & Mariken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *