Het woord affirmatie komt van het Latijnse woord affirmare, dat bekrachtigen of versterken betekent. Een affirmatie is een positief zinnetje, dat je regelmatig tegen jezelf kunt zeggen. Zoals bijvoorbeeld: “Ik ben goed zoals ik ben”.

Vanwege de herhaling beklijft de zin. En doordat je een positieve zin formuleert, spreek je jezelf op een positieve manier toe. Het onderbewuste gaat het zinnetje uiteindelijk geloven.

De affirmatie zorgt voor focus in je leven. Je gaat bewust en onbewust op zoek naar bevestiging van de affirmatie. Gebeurt er iets positiefs dan zul je dit herkennen: “zie je wel, ik ben goed zoals ik ben”.

Het onderbewuste neemt veel van wat je tegen jezelf zegt aan voor waarheid en kijkt niet naar hoe het in werkelijkheid is. Je kent vast wel het fenomeen dat als iemand maar vaak genoeg zegt dat hij iets niet kan, dat het dan ook inderdaad vaak niet lukt.

Whether you think you can or you can’t, you are right. – Henry Ford

Dus als het op een negatieve manier kan werken, dan kan het ook zeker op een positieve manier. Je gedachten en woorden zijn krachtig. Gebruik vooral positieve en liefdevolle gedachten en woorden.

Enkele voorbeelden van affirmaties die je dagelijks kunt herhalen:

  • Ik voel me vrolijk en energiek
  • Vandaag komen er weer mooie dingen op mijn pad
  • Ik zie er fantastisch uit
  • Alles is goed
  • Ik heb tijd voor alles wat ik vandaag moet doen
  • Ik hou van mezelf, zoals ik ben
  • Mijn leven is zo gezegend

Op Youtube vind je veel gesproken affirmaties die je dagelijks kunt beluisteren. Bijvoorbeeld:

Wil je meer weten over affirmaties? Bekijk dan het werk van Louise Hay. Louise Hay is een Amerikaanse dame die veel heeft geschreven over het gebruiken van affirmaties. Ze is vooral bekend om haar boeken op het gebied van positief denken. Wil je meer lezen over affirmaties . Naast boeken heeft Louise Hay ook enkele cd’s en video’s uitgebracht. Haar werk is in 29 talen vertaald. In 2004 zijn wereldwijd ongeveer 50 miljoen exemplaren van haar werk verkocht.

Wat is jouw favoriete affirmatie? Heb je een goede affirmatie waar anderen wat aan hebben? Laat het weten! We horen graag je ervaring of vraag over dit onderwerp


Een e-boek speciaal voor jou!

Ontvang gratis het e-boek: “Schrijf gemakkelijk en snel de scriptie naast je baan of gezin”.
–> Klik hier om te downloaden <–


Gratis Masterclass: Hulp bij je hoofdvraag

De online Masterclass neemt je stap voor stap mee naar de perfecte hoofdvraag.

Ben je aan het worstelen met het maken van je hoofdvraag? Of twijfel je of je hoofdvraag goed is opgesteld? Of wil je je graag goed voorbereiden op het maken van de hoofdvraag?

Dan is deze masterclass voor jou!

Vrijdag 21 juni om 10.00 uur

–> Klik hier voor meer info <–


Wat zijn affirmaties?
Wat zijn affirmaties?
Getagd op:     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *