Voor wie is scriptiebegeleiding?

Scriptiebegeleiding is voor mensen die naast hun baan of gezin een scriptie (gaan) schrijven.

Je volgt een HBO of WO opleiding in het sociale, economische of onderwijs domein. Zoals bijvoorbeeld de studies: pedagogiek, social work, (toegepaste) psychologie, bedrijfskunde, commerciële economie, HRM, communicatie, pabo, etc.


Gun jezelf rust en inzicht


Stop met aanmodderen en worstelen met de scriptie. Laat mij je helpen. Het is een groot project, maar met de juiste kennis en hulp ga je er met sprongen doorheen.


Snel en gemakkelijk afstuderen

Scriptiebegeleiding is alles wat je nodig hebt om gemakkelijk en snel jouw scriptie te schrijven.
Je wordt tijdens de gehele scriptie begeleid.


scriptie uitstellen

De studiekosten lopen door 

De tijd gaat voorbij en de studie blijft aan je knagen…


Reviews

“Omdat er over het schrijven van een scriptie de meest gruwelijke horrorverhalen de ronde doen, besloot ik externe hulp in te schakelen. Om zo de vaart erin te houden en te voorkomen dat het een eindeloze lijdensweg werd. 
De contactmomenten en versnellingsdagen van de Scriptie Academy zorgden voor structuur en waardevolle input, waardoor ik vlot weer verder kon. Heel fijn!”
HBO Social Work, NTI

“Mariken is heel betrokken en zeer ervaren. Ze wist de to do’s voor mij heel praktisch en klein te maken. Een aantal versnellingsdagen van de Scriptie Academy gevolgd en dit heeft mij goed geholpen bij de voortgang van de studie.”
HBO Bedrijfskunde, NHL Stenden

Via een filmpje dat gedeeld werd in de online lesomgeving via de Hogeschool terecht gekomen bij Mariken van Frisse Colleges. Bij eerdere onderzoeken tijdens de studie heb ik geprobeerd om de theorie uit de methodeboeken om te zetten naar een onderzoek in de praktijk en de uitwerking op papier. Dit was lastiger dan verwacht waardoor ik een eerder onderzoek meerdere keren zelf heb geprobeerd te herschrijven wat heel veel tijd en energie gekost heeft.
Naast dat het prettig is om samen te werken met Mariken en de andere studenten heeft het mij enorm gemotiveerd om in een relatief korte periode, zo’n 5 maanden een afstudeeronderzoek te schrijven met een positieve beoordeling.
Ik raad de Scriptie Academy aan bij studenten, omdat de online omgeving veel houvast biedt doormiddel van duidelijke filmpjes en informatie. Mariken is een hele fijne en geduldige begeleidster, die meedenkt tijdens het proces van het begin van de scriptie tot het einde.”
HBO Verpleegkunde, Hogeschool Inholland


Schrijf gemakkelijk en snel jouw scriptie


Aanmelden scriptiebegeleiding

Meld je hieronder aan. Dan plannen we een vrijblijvend adviesgesprek om samen te bespreken waar je nu staat en hoe je het beste geholpen kan worden.


Reviews

“De begeleiding van Mariken was fijn en duidelijk. Ze is een intelligent mens, die weet wat ze doet en zegt en kan snel verbanden leggen. Kortom, een aanrader!”
HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, NTI

Een hele fijne ervaring met Frisse College. Erg veel gehad aan de begeleiding van Mariken rondom mijn scriptie. Mariken legt alles rustig uit, waardoor zaken binnen de scriptie duidelijk worden. De online omgeving in combinatie met het begeleidingsmoment werkt erg verhelderend. Daarbij is er een wekelijks moment waarop je samen komt met medestanders die ook bezig zijn met de scriptie, om zo elkaar met vragen te ondersteunen of te sparren over zaken. Al met al een erg fijne tijd gehad met als resultaat dat ik mijn scriptie goed heb afgerond en geslaagd ben voor de opleiding.”
HBO Pedagogiek, Fontys


Wie is afstudeercoach Mariken de Kok?

Mijn naam is Mariken de Kok, MSc. Aan de Radboud Universiteit in Nijmegen heb ik twee Masterstudies (Communicatiewetenschap en Bedrijfskunde) behaald. Naast scriptiecoach ben ik ook twee jaar docent aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven geweest. Ik woon in Woerden met mijn vriend en onze 3 kleine kinderen. Daarnaast ben ik veel in Eindhoven te vinden, waar ik oorspronkelijk vandaan kom.

Van nature ben ik geïnteresseerd in het inspireren en motiveren van mensen. Ik sta bekend om mijn positieve kijk op het leven! Verder ben ik gedreven, analytisch sterk, kan ik goed uitleggen en zie ik snel verbanden. Ik ben open-minded en nieuwsgierig. En bovenal enorm betrokken bij mijn cursisten.

Ik weet precies waar jij mee worstelt, omdat ik de afgelopen jaren veel cursisten heb begeleid bij de scriptie. Het is vooral belangrijk dat je met helderheid en plezier aan je scriptie werkt. De scriptiebegeleiding is helemaal afgestemd op de wensen en behoeften van ‘studenten’ die naast hun baan of gezin een scriptie schrijven.

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal!Reviews

“Mariken heeft mij heel erg geholpen mijn gedachten te structureren en hiermee praktische onderzoeksvragen te formuleren. Daarnaast heeft ze mij geholpen, ondanks drukke tijden (drukke baan, kleine kinderen, verhuizing enz.), stapjes vooruit te blijven zetten. Ondanks dat Mariken geen inhoudelijk specialist is, stelt ze de juiste vragen om structuur aan te brengen. Zowel op inhoud als op proces.”
Post-Graduate Investment Management, VU Amsterdam

“Fijne persoonlijke scriptie begeleiding. Zowel ondersteuning in groepsessies als privé en online. Ik had zelf weinig interesse in het groepsgebeuren, maar de online omgeving met de persoonlijke hulp van Mariken maakte dat ik mijn scriptie heb gehaald. Helaas moet je het nog steeds zelf doen, maar zonder deze hulp had ik het waarschijnlijk niet afgerond.
HBO PABO, LOI

“Via de youtube filmpjes ben ik in contact gekomen met Frisse Colleges. Ik was niet op zoek naar extra begeleiding maar ik ben blij dat ik me toch heb aangemeld. Een scriptie schrijven kan een eenzaam proces zijn en het vergt veel motivatie en discipline. Een valkuil daarin is dat je alleen kijkt vanuit je eigen referentiekader.
Het heeft mij enorm geholpen om bij de wekelijkse bijeenkomsten aanwezig te zijn om anderen in een zelfde proces te ontmoeten en niet alleen van Mariken maar ook van andere te leren. Het heeft mij enorm geholpen om wekelijks stil te staan bij je vooruitgang wat je motivatie bevordert.
Mariken is een hele fijne en geduldige begeleider die goed luistert en graag met je meedenkt. Ze heeft veel kennis en liefde voor haar werk. Daarnaast blijft zij zich steeds ontwikkelen, zodat zij studenten zo goed mogelijk kan begeleiden.
HBO Human Resource Management, NTI


Rond stap voor stap jouw scriptie af


Aanmelden scriptiebegeleiding

Meld je hieronder aan. Dan plannen we een vrijblijvend adviesgesprek om samen te bespreken waar je nu staat en hoe je het beste geholpen kan worden.