Krijg je vrijheid weer terug!
Toen ik mijn eerste scriptie schreef was dat een lijdensweg.
Ik heb er ruim een jaar over gedaan. Ik kon uren achter de computer zitten, zonder vooruitgang.
Ik wist niet wat ik aan het doen was. Ik twijfelde aan alles. Niks leek goed genoeg.
Vanuit de universiteit kreeg ik nauwelijks begeleiding en hoorde ik meestal alleen wat er niet goed was.
Het voelde als een eindeloze strijd….


scriptie uitstellen

De studiekosten lopen door.. 

De tijd gaat voorbij en de studie blijft aan je knagen…


Toen ik klaar was met de scriptie, viel er een last van mijn schouders.
Ik had weer tijd voor mezelf.
Ik was zo blij.
Ik kon door naar de volgende fase in mijn leven.
Ik voelde me vrij!

Ik begrijp jouw uitdagingen en wil je de lijdensweg besparen.
Dat je niet langer dat knagende scriptie-stemmetje in je achterhoofd hebt.
Dat je het allemaal achter je kunt laten.
Dat je weer echt vrije tijd hebt.
Dat je slaagt voor je opleiding.
Dat je die felbegeerde Bachelor of Master titel behaalt.
Dat je kunt solliciteren of promotie kunt maken.
Dat je (meer) geld kunt gaan verdienen.
Dat je dat fantastische gevoel van vrijheid gaat ervaren.


Gun jezelf rust en vrijheid


Ik gun jou een snelle en gemakkelijk afronding van je scriptie.
Om die reden heb ik de Scriptie Academie VIP ontwikkeld. Hierin ontvang je de kennis en inzichten, voorbeelden en antwoorden en de stok achter de deur om je scriptie-periode fluitend door te komen. De volgende onderdelen zitten onder andere in het lidmaatschap.


Persoonlijk startgesprek
We starten met een online 1-op-1 gesprek waarin we samen in kaart brengen wat je wilt gaan onderzoeken. Vervolgens maken we keuzes en beslissingen om de gehele opzet van het onderzoek vorm te geven. Zo maak je een vliegende start voor je scriptie en heb je alle contouren helder! Ter voorbereiding op het startgesprek neem ik de scriptiehandleiding van jouw opleiding door, lees ik de documenten die je tot nu toe hebt geschreven en bestudeer ik de eventuele feedback van de docent.

Online leeromgeving
De online leeromgeving leert je de inhoudelijke vaardigheden die nodig zijn voor het schrijven van je scriptie. De online leeromgeving zit boordevol videolessen en artikelen die je op ieder gewenst moment kunt bekijken. Jij bepaalt zelf waar je behoefte aan hebt en meer over wilt weten. Alle hoofdstukken van de scriptie komen voorbij. Je wordt bijvoorbeeld stap voor stap door het plan van aanpak geloodst. Hiermee heb je voldoende kennis om gemakkelijk het onderzoek uit te voeren en de scriptie te schrijven.

Vraag Colleges
Tweewekelijks is er een online Vraag College waarbij je al je vragen kunt stellen. De online sessies duren net zo lang, totdat alle vragen beantwoord zijn. Je krijgt antwoord op de vragen waarmee je worstelt en leert van de vragen van andere cursisten. Hoewel je niet als enige aan de vragensessie deelneemt, is dit toch een vorm van persoonlijke begeleiding; er wordt ingegaan op jouw specifieke vraag en je zal tijdens de sessie ook de gelegenheid krijgen om in te zoomen op je vraag. En de praktijk leert dat cursisten veel leren van de vragen van andere cursisten en de antwoorden daarop. Er zijn gemiddeld 2-3 cursisten aanwezig in een Vraag College.

Werk Colleges
Dagelijks staan er in de ochtend, middag en avond Werk Colleges gepland, waarbij je samen met andere cursisten online aan de scriptie werkt. Twee keer per week ben ik er ook bij aanwezig en kan dan ook korte vragen beantwoorden. De Werk Colleges zijn heel motiverend, omdat iedereen om je heen ook bezig is met de scriptie. In de Werk Colleges starten we met het doornemen van je takenlijst en gaan we daarna meteen aan de slag! Halverwege is er een korte pauze. Daarna kun je weer fris door voor de laatste helft van de Werk Colleges. Zo maken je optimaal gebruik van de tijd die je hebt en werk je echt aan de scriptie.

Versnellingsdagen
Iedere maand staat er een online Versnellingsdag gepland. Je werkt dan samen met de andere cursisten de gehele dag aan je scriptie. In de ochtend stellen we doelen op. Gedurende de dag hebben we contact over de voortgang en de inhoud van je scriptie. Tijdens een Versnellingsdag is de voortgang vaak groter, dan wat je normaal gesproken in 1-2 weken zou doen aan de scriptie.


Praktische informatie

De investering voor de Scriptie Academie VIP is 947 euro. Het lidmaatschap duurt 3 maanden. Je kunt daarna eventueel het lidmaatschap per maand verlengen voor 97 euro per maand. De prijs is bewust laag gehouden, zodat meer studenten geholpen kunnen worden met hun scriptie.
De scriptiebegeleiding is kleinschalig, betrokken en speciaal ontwikkeld om het werken aan de scriptie gemakkelijk en succesvol te maken.

Termijnbedragen
Mocht het beter uitkomen om de investering in termijnen te voldoen, dan is dat mogelijk. Zie de optie op de betaalpagina.

Betaalt de werkgever? 
Doe navraag bij je werkgever. Het komt regelmatig voor dat een werkgever meebetaalt aan de scriptiebegeleiding, bijvoorbeeld via een opleidingsbudget.

Garantie 
Ik weet zeker dat als je de strategieën, technieken en tips van de Scriptie Academie toepast je succesvol afstudeert. Mocht je vinden dat de Scriptie Academie voor jou toch niet werkt, dan is de volgende garantieregeling van toepassing: je hebt twee weken de mogelijkheid om de Scriptie Academie te proberen. Als je van mening bent dat het niet waardevol genoeg is, mail dan binnen 14 dagen na aanmelding naar info@frissecolleges.nl. Je zal jouw investering retour krijgen. 
Niet overtuigd?

Dit is wat anderen zeggen:


“Omdat er over het schrijven van een scriptie de meest gruwelijke horrorverhalen de ronde doen, besloot ik externe hulp in te schakelen. Om zo de vaart erin te houden en te voorkomen dat het een eindeloze lijdensweg werd. De contactmomenten en versnellingsdagen van de Scriptie Academy zorgden voor structuur en waardevolle input, waardoor ik vlot weer verder kon. Heel fijn!”
HBO Social Work, NTI

Wat ik erg fijn vond was om een stok achter de deur te hebben! De extra begeleiding en deskundigheid waarop ik een beroep kon doen bij de Scriptie Academy heeft ervoor gezorgd dat het schrijven van mijn scriptie er vlot en gestructureerd aan toe ging. De wekelijkse contactmomenten en versnellingsdagen zorgden ervoor dat ik kon sparren en de waardevolle blik van een ander kon meenemen binnen mijn onderzoek. Heel fijn!
HBO Social Work, Hogeschool Rotterdam

Mijn scriptie is afgerond en ik ben afgestudeerd. Daarbij is de hulp van Mariken van grote waarde geweest: het voelde voor mij als een soort levenslijn in een periode waarin ik de scriptie niet overzag. Het hielp mij dat Mariken met kalmte en deskundigheid met mij meekeek en daarmee weer vertrouwen in mijzelf terug gaf. Ik heb veel gehad aan de versnellingsdagen en werksessies die voor mij steunend voelden: met zijn allen tegelijk online hard werken aan de scriptie en af en toe kunnen sparren. De deskundige en betrokken begeleiding van Mariken was daarbij van cruciaal belang. Alles bij elkaar, heb ik veel steun gehaald uit de Scriptie Academie om mijn scriptie te kunnen schrijven.
WO Psychologie, Open Universiteit

“Via de youtube filmpjes ben ik in contact gekomen met Frisse Colleges. Ik was niet op zoek naar extra begeleiding maar ik ben blij dat ik me toch heb aangemeld. Een scriptie schrijven kan een eenzaam proces zijn en het vergt veel motivatie en discipline.
Een valkuil daarin is dat je alleen kijkt vanuit je eigen referentiekader.
Het heeft mij enorm geholpen om bij de wekelijkse bijeenkomsten aanwezig te zijn om anderen in een zelfde proces te ontmoeten en niet alleen van Mariken maar ook van andere te leren. Het heeft mij enorm geholpen om wekelijks stil te staan bij je vooruitgang wat je motivatie bevordert.
Mariken is een hele fijne en geduldige begeleider die goed luistert en graag met je meedenkt. Ze heeft veel kennis en liefde voor haar werk. Daarnaast blijft zij zich steeds ontwikkelen, zodat zij studenten zo goed mogelijk kan begeleiden.
HBO Human Resource Management, NTI

“Fijne persoonlijke scriptie begeleiding. Zowel ondersteuning in groepsessies als privé en online. Ik had zelf weinig interesse in het groepsgebeuren, maar de online omgeving met de persoonlijke hulp van Mariken maakte dat ik mijn scriptie heb gehaald. Helaas moet je het nog steeds zelf doen, maar zonder deze hulp had ik het waarschijnlijk niet afgerond.
HBO PABO, LOI

Een hele fijne ervaring met Frisse College. Erg veel gehad aan de begeleiding van Mariken rondom mijn scriptie. Mariken legt alles rustig uit, waardoor zaken binnen de scriptie duidelijk worden. De online omgeving in combinatie met het begeleidingsmoment werkt erg verhelderend. Daarbij is er een tweewekelijks moment waarop je samen komt met medestanders die ook bezig zijn met de scriptie, om zo elkaar met vragen te ondersteunen of te sparren over zaken. Al met al een erg fijne tijd gehad met als resultaat dat ik mijn scriptie goed heb afgerond en geslaagd ben voor de opleiding.”
HBO Pedagogiek, Fontys

De Scriptie Academy is een fijne manier van begeleiding naast je individuele traject van de scriptie. Je kunt zelf bepalen aan welke onderdelen van de begeleiding je wel mee doet, en welke niet. De Scriptie Academy biedt ook ondersteuning van andere studenten.
Mariken is een heel ervaren, kundige en prettige begeleidster. Ze weet waar ze het over heeft. Ze biedt een goede combinatie van individuele begeleiding en groepsgewijze begeleiding. Heb je een extra steun in je rug nodig tijdens het schrijven van je scriptie? Dan beveel ik de scriptie academy van Mariken zeer aan.
Master Psychologie, Arbeid & Organisatie, Open Universiteit

“Mariken is heel betrokken en zeer ervaren. Ze wist de to do’s voor mij heel praktisch en klein te maken. Een aantal versnellingsdagen van de Scriptie Academy gevolgd en dit heeft mij goed geholpen bij de voortgang van de studie.”
HBO Bedrijfskunde, NHL Stenden


Schrijf gemakkelijk en snel je scriptie


Veel gestelde vragen

Ik wil graag 1-op-1 scriptiebegeleiding, kan dat?

Ja, dat kan. In de Scriptie Academie VIP starten we met een individuele sessie. Mocht er tijdens het afstuderen blijken dat er af en toe individuele begeleiding nodig is, dan kunnen we dat samen afstemmen, eventueel voor een meerprijs.

Wordt mijn scriptie ook nagekeken op spelling?

Ja, in overleg kan je scriptie voor een meerprijs op spelling worden nagekeken.

Voor welke opleidingen is de Scriptie Academie bedoeld?

Studenten van een HBO of WO opleiding in het sociale, economische of onderwijs domein hebben de meeste baat bij de Scriptie Academie (VIP). Dit zijn opleidingen zoals: pedagogiek, social work, (toegepaste) psychologie, bedrijfskunde, commerciële economie, international business, marketing, HRM, facility management, communicatie, pabo, etc.

Wat gebeurt er als ik langer dan 3 maanden bezig ben met mijn scriptie?

Je kunt na het lidmaatschap eventueel per maand verlengen. Voor de Scriptie Academie VIP is dit 97 euro per maand.

Wanneer start mijn lidmaatschap?

Je kunt al binnen twee werkdagen starten, maar je mag ook een latere startdatum kiezen. Dit doen we in overleg.


Laat mij je helpen.

Laten we er samen een leuke en productieve tijd van maken.