Tijdens het schrijven van je scriptie is het van belang dat je goed overzicht houdt op je taken. Soms kan dat lastig zijn, en weet je even niet meer waarmee je bezig bent, wat je kunt doen of wanneer je klaar kan zijn. Dan is het handig om op drie niveaus na te gaan wat er nog allemaal te doen staat.

1. Bedenk een maandthema

Allereerst ga je per maand een maandthema bedenken. Wat pak je in iedere maand op? Dit kan het Plan van Aanpak zijn, of bijvoorbeeld de inleiding, theoretisch kader, methode van onderzoek, resultaten, conclusie / discussie of aanbevelingen. Nu heb je al een goed overzicht over wat je komende maanden te doen staat.

2. Bedenk weekthema’s

Daarna ga je verder inzoomen op deze maand en bekijk je per week wat het weekthema wordt van de weken in deze maand. Nu weet je voor de komende weken ongeveer waar je mee bezig gaat.

3. Maak een planning op dag niveau

En tot slot ga je komende week plannen op dag niveau. Je gaat voor iedere dag dat je aan je scriptie werkt een dagthema bedenken. Waar ga je die dag aan werken? Wat is je hoofdfocus? Hiermee heb je heel gemakkelijk voor jezelf afgebakend waar je aan gaat werken, en hoef je je niet zorgen te maken over alle dingen die nog komen. Die staan gepland en komen vanzelf aan bod.


Een e-boek speciaal voor jou!

Ontvang gratis het e-boek: “Schrijf gemakkelijk en snel de scriptie naast je baan of gezin”. –> Klik hier om te downloaden <–

Gratis Masterclass: Hulp bij je hoofdvraag

De online Masterclass neemt je stap voor stap mee naar de perfecte hoofdvraag.
Ben je aan het worstelen met het maken van je hoofdvraag? Of twijfel je of je hoofdvraag goed is opgesteld? Of wil je je graag goed voorbereiden op het maken van de hoofdvraag?
Dan is deze masterclass voor jou!
Vrijdag 21 juni om 10.00 uur
–> Klik hier voor meer info <–
OVERZICHT houden | Wat moet je ALLEMAAL nog doen?

OVERZICHT houden | Wat moet je ALLEMAAL nog doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *