In deze video kom je meer te weten over hoe je ervoor kunt zorgen dat de deelvragen goed aansluiten op de hoofdvraag. De antwoorden op de deelvragen vormen samen het antwoord op de hoofdvraag. De deelvragen staan dus direct in verbinding met de hoofdvraag.

Hoe maak ik goede deelvragen?

Allereerst is het belangrijk om de begrippen, concepten en woorden die in de hoofdvraag worden gebruikt, letterlijk over te nemen in de deelvragen. Dit zorgt voor duidelijkheid bij de lezer. Zo weet de lezer dat hier steeds hetzelfde wordt bedoeld.

Ten tweede is het belangrijk dat je geen nieuwe theoretische begrippen of concepten introduceert in de deelvragen. De deelvragen horen allemaal te gaan over het probleem dat je in de hoofdvraag benoemd. Er kunnen dus geen nieuwe onderwerpen naar voren komen in de deelvragen, die los staan van het onderwerp in de hoofdvraag.


Een e-boek speciaal voor jou!

Ontvang gratis het e-boek: “Schrijf gemakkelijk en snel de scriptie naast je baan of gezin”. –> Klik hier om te downloaden <–

Gratis Masterclass: Hulp bij je hoofdvraag

De online Masterclass neemt je stap voor stap mee naar de perfecte hoofdvraag.
Ben je aan het worstelen met het maken van je hoofdvraag? Of twijfel je of je hoofdvraag goed is opgesteld? Of wil je je graag goed voorbereiden op het maken van de hoofdvraag?
Dan is deze masterclass voor jou!
Vrijdag 21 juni om 10.00 uur
–> Klik hier voor meer info <–
Deelvragen AFGEKEURD | Hoe sluit je DEELVRAGEN aan op de HOOFDVRAAG?
Deelvragen AFGEKEURD | Hoe sluit je DEELVRAGEN aan op de HOOFDVRAAG?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *