In deze video kom je meer te weten over hoe je ervoor kunt zorgen dat de deelvragen goed aansluiten op de hoofdvraag. De antwoorden op de deelvragen vormen samen het antwoord op de hoofdvraag. De deelvragen staan dus direct in verbinding met de hoofdvraag.

Hoe maak ik goede deelvragen?

Allereerst is het belangrijk om de begrippen, concepten en woorden die in de hoofdvraag worden gebruikt, letterlijk over te nemen in de deelvragen. Dit zorgt voor duidelijkheid bij de lezer. Zo weet de lezer dat hier steeds hetzelfde wordt bedoeld.

Ten tweede is het belangrijk dat je geen nieuwe theoretische begrippen of concepten introduceert in de deelvragen. De deelvragen horen allemaal te gaan over het probleem dat je in de hoofdvraag benoemd. Er kunnen dus geen nieuwe onderwerpen naar voren komen in de deelvragen, die los staan van het onderwerp in de hoofdvraag.


Hulp bij je hoofdvraag

De Masterclass neemt je stap voor stap mee naar de perfecte hoofdvraag, zodat je deze eenvoudig zelf kunt opstellen of bijschaven. Daarnaast is er ruimte voor het stellen van vragen over jouw eigen onderzoeksvragen.

Woensdag 31 augustus van 19:30 uur tot 21:00 uur

–> Klik hier voor meer info <--
Deelvragen AFGEKEURD | Hoe sluit je DEELVRAGEN aan op de HOOFDVRAAG?
Deelvragen AFGEKEURD | Hoe sluit je DEELVRAGEN aan op de HOOFDVRAAG?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.