Ik ben Mariken de Kok, MSc, afstudeercoach en oprichter van Frisse Colleges. Met Frisse Colleges help ik studerende professionals bij het succesvol afronden van hun scriptie. Daarnaast ben ik afstudeerdocent aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven geweest en mama van twee kleine boys. 

Ik heb de twee studies: Communicatiewetenschap en Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen afgerond. Tijdens het schrijven van mijn eerste Masterscriptie had ik geregeld last van een writer’s block en perfectionisme. Ik durfde geen woord op papier te zetten, omdat ieder woord niet goed genoeg leek te zijn. Tegenwoordig schrijf ik moeiteloos en ben ik ook trots op mijn stukken. 

Van nature ben ik geïnteresseerd in wat mensen drijft. Mensen inspireren om buiten hun comfortzone te gaan en het beste uit hun leven te halen, vind ik super boeiend.

Ik sta vooral bekend om mijn positieve kijk op het leven!

Verder ben ik gedreven, direct, kan ik goed uitleggen en luisteren, zie ik snel verbanden, ben ik open-minded, nieuwsgierig en leergierig. Ik ben dol op affirmaties en positief denken. En enorm betrokken bij mijn studenten!

Dagelijks beoefen ik yoga en zit ik lekker achter de laptop om al mijn kennis, inspiratie, ideeën en energie te delen! 

Om studerende professionals te inspireren en te activeren heb ik de Scriptie Academy opgericht. De Academy loodst je stap voor stap door de scriptie heen!

Ook geef ik regelmatig een kosteloze masterclass over de perfecte hoofdvraag. Bekijk hier wanneer de volgende masterclass plaatsvindt.

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal!