Twijfel vraagt dagelijks meer energie dan goed voor je is. Het hebben van twijfel is een teken dat je iets wil veranderen in jouw leven.

Twijfel ontstaat doordat je bang bent de verkeerde keuze te maken. Twijfel uit zich door het hebben van grotendeels oncontroleerbare gedachten. Twijfel doet ons vaak piekeren. Wat als je niet meer terug kunt? Vertrouw op jezelf en stop met piekeren. Door meer te denken los je niets op. Door beter te luisteren naar je gevoel ontdek je wat je echt wilt. Dan weet je direct welke keuze bij je past.

Twijfelen is iets dat iedereen doet. En twijfelen belemmert onze persoonlijke groei. Daarom is het belangrijk om te weten wat je aan twijfelen kunt doen. De meeste twijfel begint met twijfel aan jezelf. Je bent bang dat je een nieuwe situatie niet aankunt. Twijfel is een heel effectieve manier om geen beslissing te hoeven maken. Wil je zeker weten dat het nooit fout gaat? Maak dan nooit een beslissing. Er is echter wel één nadeel: je maakt ook nooit de goede beslissing. Zet jezelf in beweging, durf die keuze te maken!

Is het volgende gezegde waar voor jou? “Bij twijfel niet doen.” Bang de verkeerde keuze te maken? Hoe belangrijker de keuzes, hoe meer je twijfelt. Dat is begrijpelijk. Maar klopt het wel dat je niet meer terugkunt? Zit je er echt voor altijd aan vast? In de meeste gevallen niet. Je kunt altijd terug of een nieuwe keuze maken. Toch wil je het liefst garantie. Echte garantie bestaat niet! Er is alleen de garantie dat we nu voelen dat dit beste keuze is.

Tijdens het college leer je het volgende:

 • Wat is twijfel?
 • Hoe ga je effectief met twijfel om?
 • Hoe weet en voel je wat de beste keuze is?
 • Hoe accepteer je twijfel? Juist als je leert je twijfel toe te laten, kom je er ook achter dat je diep in je hart weet dat je het wel degelijk kunt en dat je het heel goed doet.
 • Hoe gebruik je twijfel en hoe kom je in actie bij twijfel?

Wanneer?

 • Datum: februari 2018
 • Tijdstip: 19.00 uur – 22.00 uur
 • Locatie: Utrecht en Eindhoven
 • Kosten: 35 euro (excl. BTW )

We proberen zoveel mogelijk zintuigen te prikkelen. Het college zal plaatsvinden op een inspirerende locatie. Daarnaast verzorgen we bijzondere drankjes en/of hapjes. Leren en beleven staan centraal tijdens het college!

Informatie aanvragen  Voorkeur voor een avond:
  MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag