Wat kun je allemaal leren om beter te solliciteren? Is het niet al voldoende om gewoon jezelf te zijn?

Jezelf zijn en jezelf laten zien is heel belangrijk. Hierdoor merk jij en de gesprekspartner of je bij het bedrijf, de cultuur en de collega’s past. Je kunt echter altijd enkele tips en tricks gebruiken.

In het college kijken we naar jouw aandeel in het sollicitatiegesprek, maar ook naar dat van de gesprekspartner. We kruipen in het hoofd van de interviewer. Vaak komen jouw gedachten over het gesprek niet overeen met hoe de ander in het gesprek zit.

Er bestaan verschillende rollen bij een sollicitatiegesprek. Als je met iemand van de werkvloer, je toekomstige manager of collega, aan tafel zit heb je een ander soort gesprek dan wanneer je met de HR-manager spreekt. Jouw toekomstige manager of collega komt waarschijnlijk net uit een andere vergadering of is druk met een project bezig geweest. Zijn/haar hoofd moet weer even omschakelen naar een sollicitatiegesprek. Dit is voor hen vaak geen dagelijkse kost in tegenstelling tot een HR-manager. Deze omstandigheden zijn allemaal van invloed op het sollicitatiegesprek. Door je hiervan bewust te zijn, kun je er rekening mee houden en op in spelen.

Verder bekijken we in het college welke NLP-technieken kunnen helpen bij het gesprek, zoals bijvoorbeeld het opbouwen van rapport.

Wanneer?

  • Datum: februari 2018
  • Tijdstip: 19.00 uur – 22.00 uur
  • Locatie: Utrecht en Eindhoven
  • Kosten: 35 euro (excl. BTW )

We proberen zoveel mogelijk zintuigen te prikkelen. Het college zal plaatsvinden op een inspirerende locatie. Daarnaast verzorgen we bijzondere drankjes en/of hapjes. Leren en beleven staan centraal tijdens het college!

Informatie aanvragen    Voorkeur voor een avond:
    MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag