Met plezier en gemak afstuderen!

Is dit eerste keer dat je een scriptie schrijft? Weet je niet zo goed wat er allemaal op je afkomt? Wil je graag gemakkelijk naast je gezin en baan afstuderen? En ook plezier hebben tijdens het schrijven van de scriptie? Dan is de Scriptie Academy voor jou!

Review

Deeltijdstudent HBO Social Work, NTI: "Omdat er over het schrijven van een scriptie de meest gruwelijke horrorverhalen de ronde doen, besloot ik externe hulp in te schakelen. Om zo de vaart erin te houden en te voorkomen dat het een eindeloze lijdensweg werd. 

De contactmomenten en versnellingsdagen van de Scriptie Academy zorgden voor structuur en waardevolle input, waardoor ik vlot weer verder kon. Heel fijn!"

Als er nu niets verandert…

Wat gebeurt er als je komende maanden in je eentje blijft werken aan de scriptie? Het kan je veel moeite en frustraties gaan kosten. Je blijft twijfelen of je het wel goed doet. De studiekosten lopen door. De tijd gaat voorbij en de studie blijft aan je knagen.

scriptie uitstellen

Speciaal voor (deeltijd)studenten

De Scriptie Academy helpt je bij het maken van de gehele scriptie. De Scriptie Academy is alles wat je nodig hebt om gemakkelijk en met plezier een scriptie te schrijven!

 • Je krijgt vertrouwen in je eigen kwaliteiten.
 • Je weet precies wat je iedere week gaat doen.
 • Je krijgt weer plezier in het werken aan de scriptie.
 • Je gaat met sprongen vooruit.
 • Je bent productief aan het werk.
 • Je levert een scriptie in waar je trots op bent.
 • Je kunt eindelijk je welverdiende diploma in ontvangst nemen.

Heb je interesse?

Plan hieronder een vrijblijvend kennismakingsgesprek in de online agenda. 

Been there done that

"Tijdens het schrijven van mijn eerste Masterscriptie ben ik flink tegen de lamp gelopen. Ik wilde een masterpiece schrijven. Mijn perfectionisme hield me aan alle kanten tegen. Ik wist gewoon niet hoe ik verder moest en heb veel tijd verspild achter de computer. Dat wil ik jou besparen!" - Afstudeercoach Mariken de Kok

Review

Student HBO Hospitality Management, Saxion: "Na zes maanden intensief met Mariken aan mijn thesis te hebben samengewerkt, kan ik concluderen dat zij een zeer deskundig en ervaren begeleider/motivator is. Ze is behulpzaam, meedenkend en betrokken. Het is voor mij absoluut waardevol geweest!"

Waaruit bestaat de Scriptie Academy?

De Scriptie Academy bestaat uit vier onderdelen:

 • Scriptiebegeleiding 
 • Versnellingsdagen
 • Community
 • Online leeromgeving

De Scriptie Academy bevat niet alleen informatie, maar is ook interactief en persoonlijk bij jou betrokken. Je wordt onder andere begeleid door middel van online scriptiebegeleiding, versnellingsdagen en de online community.

Scriptiebegeleiding

iedere week is er een online vragensessie waarbij je al je vragen kunt stellen. De online meeting duurt net zo lang, totdat alle vragen beantwoord zijn. Je krijgt antwoord op de vragen waarmee je worstelt en leert van de vragen van andere studenten. Vaak brainstormen we ook samen over de problemen die spelen. Dit is een hele krachtige manier om snel tot een goede oplossing te komen.

Versnellingsdagen

Iedere maand staat er een versnellingsdag gepland. We werken de gehele dag online samen. In de ochtend stellen we doelen op. Gedurende de dag hebben we contact over de voortgang en de inhoud van je scriptie. Tijdens een versnellingsdag is de voortgang vaak groter dan een normale scriptievoortgang van 1-2 weken. 

Community

Je wordt lid van de besloten online community. Hierin zitten alle cursisten van de Scriptie Academy. We delen daar successen en tegenslagen en inspireren elkaar dagelijks. Het schrijven van je scriptie kan een eenzaam proces zijn. De community is er op ieder moment voor je, zodat je er niet alleen voor staat!

Online leeromgeving

De online leeromgeving leert je de inhoudelijke en persoonlijke vaardigheden die nodig zijn voor het schrijven van je scriptie.

De online leeromgeving zit boordevol videolessen die je op ieder gewenst moment kunt bekijken. Jij bepaalt zelf waar je behoefte aan hebt en meer over wilt weten.

Inhoudelijke vaardighedenPersoonlijke vaardigheden
Plan van AanpakUitstelgedrag
InleidingPerfectionisme
Theoretisch kaderSchrijven
OnderzoeksmethodenMotivatie
ResultatenProductiviteit
Conclusie en discussiePlannen

En je krijgt een aantal bonussen:

Een 1-op-1 coachingsgesprek

Opnames van de training: "Super Scriptie Training"

Opnames van de workshop: "Snel en met plezier je scriptie schrijven"

Opnames van de Masterclass: "Schrijf snel en eenvoudig het onderzoeksvoorstel"

Opnames van de Masterclass: "De perfecte hoofdvraag"

Review

Deeltijdstudent HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, NTI: "De begeleiding van Mariken was fijn en duidelijk. Ze is een intelligent mens, die weet wat ze doet en zegt en kan snel verbanden leggen. Kortom, een aanrader!"

Praktische informatie

De Scriptie Academy is bestemd voor studerende professionals / deeltijdstudenten die in de laatste fase van hun Bachelor of Master zitten en hulp nodig hebben bij het schrijven van hun thesis, scriptie, eindproject of afstudeeropdracht.

Heb je interesse?

Plan hieronder een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. 

Garantie

Ik weet zeker dat als je de strategieën, technieken en tips uit de Scriptie Academy toepast je succesvol afstudeert.

Mocht je vinden dat de Scriptie Academy voor jou toch niet werkt, dan is de volgende garantieregeling van toepassing: je hebt twee weken de mogelijkheid om de Academy te proberen. Als je van mening bent dat het niet waardevol genoeg is, mail dan binnen 14 dagen na aanmelding naar info@frissecolleges.nl.

Je zal jouw investering retour krijgen. 

Review

Student HBO Officemanagement, Schoevers: "Mariken is een ontzettende positieve, geduldige en slimme begeleidster. Tijdens mijn scriptie hielp ze van begin tot eind met goede tips & trucs en zorgde ze er bovendien voor dat ikzelf als mens ook groeide met een stukje persoonlijk leiderschap.
Het resultaat mag er zijn!"

Wie is afstudeercoach Mariken de Kok

Mijn naam is Mariken de Kok, MSc. Aan de Radboud Universiteit in Nijmegen heb ik mijn twee Masterstudies (Communicatiewetenschap en Bedrijfskunde) behaald. Naast scriptiecoach ben ik ook twee jaar docent aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven geweest.

Tijdens het schrijven van mijn beide Masterscripties had ik geregeld last van een writer’s block en perfectionisme. Ik durfde geen woord op papier te zetten, omdat ieder woord niet goed genoeg leek te zijn. Tegenwoordig schrijf ik moeiteloos!

Van nature ben ik geïnteresseerd in het inspireren en motiveren van mensen. Ik sta vooral bekend om mijn positieve kijk op het leven! Verder ben ik gedreven, direct, kan ik goed uitleggen en zie ik snel verbanden. Ik ben open-minded, nieuwsgierig en leergierig.

Ik weet precies waar jij mee worstelt, omdat ik de afgelopen jaren vele scriptiestudenten heb begeleid. Het is vooral belangrijk dat je met gemak en plezier aan je scriptie werkt. De Scriptie Academy is helemaal afgestemd op de wensen en behoeften van studerende professionals.

Veel gestelde vragen

Wanneer start de Scriptie Academy?
Je kunt op elk moment instromen in de groep en starten met de lessen die in de online leeromgeving staan. Binnen twee werkdagen heb je toegang tot de online community en leeromgeving. Ook kun je meteen meedoen met de online scriptiebegeleiding. Je kunt dus direct aan de slag! Wil je niet meteen starten, dan is dat geen enkel probleem. Het is aan jou wanneer je ook daadwerkelijk begint.

Hoe lang duurt de Scriptie Academy?
Zolang je bezig bent met de scriptie krijg je toegang tot alle modules in de leeromgeving, de online community, de versnellingsdagen en de online scriptiebegeleiding. Je bepaalt zelf het tempo waarin je studeert.

Is de investering te hoog voor mij?
Het is een investering die je snel terugverdient. Kijk naar wat het je oplevert. Iedere maand dat je langer met je scriptie bezig bent betaal je collegegeld. Dit zijn kosten die vervallen als je snel je scriptie afrondt. Ook kun je met een diploma op zak, promotie maken of met een nieuwe baan starten, waarbij vaak een hoger salaris gemoeid is.
Het is een investering in jezelf en je toekomst. Naast het behalen van je scriptie leer je waardevolle vaardigheden op het gebied van productiviteit, uitstelgedrag, perfectionisme, plannen en schrijven. 

Review

Deeltijdstudent HBO Bedrijfskunde, NHL Stenden: "Mariken is heel betrokken en zeer ervaren. Ze wist de to do's voor mij heel praktisch en klein te maken. Een aantal versnellingsdagen van de Scriptie Academy gevolgd en dit heeft mij goed geholpen bij de voortgang van de studie."

Review

Deeltijdstudent HBO Pedagogiek, NTI: "Heel fijn vond ik de positiviteit die Mariken uitstraalt en de wijze waarop zij mij wist te motiveren  als ik even niet meer wist hoe ik verder moest. Dankzij Mariken heb ik sneller én met een hoger cijfer kunnen afstuderen dan ik had verwacht.”

Meld je aan en rond stap voor stap jouw scriptie af

Aanmelden kennismaking

Plan hieronder een kennismakingsgesprek in de online agenda. 

Review

Deeltijdstudent Post-Graduate Investment Management, VU Amsterdam: "Mariken heeft mij heel erg geholpen mijn gedachten te structureren en hiermee praktische onderzoeksvragen te formuleren. Daarnaast heeft ze mij geholpen, ondanks drukke tijden (drukke baan, kleine kinderen, verhuizing enz.), stapjes vooruit te blijven zetten. Ondanks dat Mariken geen inhoudelijk specialist is, stelt ze de juiste vragen om structuur aan te brengen. Zowel op inhoud als op proces."